Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس اقتصاد مسکن با تاکید بر شوک مثبت ورود خانه‌های خالی به بازار، گفت:‌ تا زمانیکه سامانه اطلاعاتی بازار مسکن ایجاد نشود، هیچ کنترلی بر سوداگری نخواهیم داشت. ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۲ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

افشین پروین پور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که ساز و کار مشخص شناسایی خانه‌های خالی در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: این خانه‌ها باید با نرخ موثری شناسایی شده تا زیرساخت های دریافت مالیات از آنها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با اخذ مالیات، مالکان خانه های خالی از سکنه که به دلیل سوداگری آنها را وارد بازار نمی‌کنند مجبور می‌شوند این قبیل واحدهای مسکونی را به بازار عرضه کنند.

وی تاکید کرد: در شرایط سخت اقتصادی کنونی که قیمت‌ها در بازار مسکن بالاست باید سامانه اطلاعاتی را در این بخش تشکیل دهیم؛ تا زمانیکه  این کار را انجام ندهیم هیچ کنترلی بر سوداگری نخواهیم داشت.

کارشناس اقتصاد مسکن یادآور شد: بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازی باید سال 94 سامانه املاک و اسکان را راه‌اندازی می‌کرد، اما سازمان ملی زمین و مسکن در آن زمان این کار را انجام نداد تا امروز ابزاری برای شناسایی خانه‌های خالی در اختیار نداشته باشیم.

پروین پور پیش تر نیز با بیان این‌که مطابق آمار مرکز آمار ایران هم‌اکنون 2.6 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور داریم که از این تعداد واحد مسکونی بیش از 500 هزار واحد در تهران قرار دارد، گفته بود: خانه‌های خالی ظرفیت بزرگی در کشور به شمار می‌رود که معطل مانده و باید هر چه سریع‌تر به چرخه مصرف وارد شود. این واحدهای مسکونی ثروت ملی هستند و عقلانی  و اصلا درست نیست ظرفیتی عظیم این‌چنینی بلااستفاده بماند.

کارشناس اقتصاد مسکن با تاکید بر این‌که این ظرفیت در کشور قابل جایگزینی نیست، افزود: نباید دولت اجازه دهد مثلا فردی 50 دستگاه واحد مسکونی داشته باشد و آنها را خالی نگه دارد تا بعدا با قیمت‌های بالا به فروش برساند.

پروین‌پور با بیان این‌که بحث خانه‌های خالی باید از چرخه انحصار خارج شود، گفت: در دنیا با ابزار مالیات بر خانه‌های خالی اجازه نمی‌دهند واحد مسکونی خالی بماند؛‌ زمین متعلق به همه است و نمی‌توانیم و نباید اجازه داد در این بخش انحصار به وجود آید.

وی با اشاره به این‌که ارزش خانه‌های خالی در تهران بیش از 400 هزار میلیارد تومان برآورد شده است، اظهار کرد: چنانچه خانه‌های خالی با یک نرخ موثر شناسایی شده و از آنها مالیات دریافت شود به طور قطع قیمت مسکن 50 درصد کاهش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم، عباس آخوندی وزیر مستعفی راه و شهرسازی دو سال پس از الزام قانونی برای راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل وقت سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به تکلیف قانونی وزارت راه و شهرسازی بر اساس قانون اصلاح قانون مالیت‌های مستقیم ماموریت راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان کشور را با توجه به اهمیت آن ابلاغ کرد.

در بخشی از این نامه به عظیمیان تاکید شده است: ... « با توجه به اهمیت و حساسیت سامانه مذکور و قابل اتکا در زمینه املاک و نحوه تصرف آنها در کشور از یک سو و همچنین انجام وظیفه قانونی محوله به این وزارت ضرورت دارد با تجهیز همه امکانات آن سازمان نسبت به تولید سامانه مذکور در اسرع وقت اقدام گردد.»

وزیر سابق راه و شهرسازی در این نامه ایجاد بانک اطلاعاتی به روز و قابل اتکاء از اطلاعات پالایش شده در حوزه مسکن و ساختمان حاوی "اطلاعات و مشخصات تمام املاک و واحدهای مسکونی و تجاری"، اطلاعات و مشخصات مالکان، ساکنان و کاربران انواع املاک و واحدها و اطلاعات انواع نقل و انتقال املاک و مستغلات " را مورد تاکید قرار داده بود.

اما عظیمیان وقتی سازمان ملی زمین و مسکن را به دلیل بازنشستگی ترک کرد که هیچ خبری از راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان نبود. در دوره وزارت اسلامی نیز به دلیل مشخص نبودن متولی، راه‌اندازی سامانه مذکور در بلاتکلیفی به سر می‌برد.

«خونه خالی»|شگرد محتکران خانه‌های خالی برای سرکیسه کردن بانک‌ها«خونه خالی»| مالیات بر خانه‌های خالی؛ از مانع‌تراشی وزیر سابق تا افشاگری وزیر حاضر«خونه خالی»|هشدار وزیر راه به فرار سرمایه از بخش مسکن با اخذ مالیات بر عایدی«خونه خالی»| طرح‌هایی که باعث افزایش خانه‎های خالی می‌شود«خونه خالی»|سوداگران بازار مسکن را بهم ریختند/ جای خالی مالیات‌های کنترل کننده«خونه خالی»|برنامه دولت برای دریافت مالیات از خانه‌های لوکس

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۴۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک

گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که در این ماه تعداد معاملات کاهش و میانگین قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی هم افزایش داشته است.

گروه راه و مسکن بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ جدیدترین گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن تهران در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نشان از آن دارد که قیمت خرید هر متر مربع واحد مسکونی، با رشد ۲۲.۹ درصدی نسبت به مدت زمان مشابه با خود در سال قبل و همچنین با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه گذشته خود یعنی اسفند ۱۴۰۲، به عدد ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار رسیده است.


بر خلاف قیمت، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه کاهش قابل توجهی داشته است. بر اساس گزارش مذکور، در این ماه ۱ هزار و ۵۰۸ معامله در پایتخت صورت گرفته که در مقایسه با فروردین سال ۱۴۰۲، کاهش ۱۴.۲ درصدی داشته است.


علاوه بر آن، تعداد معاملات مسکن در فروردین ماه ۱۴۰۳ هم نسبت ماه قبل خود کاهش ۷۵.۶ درصدی داشته است، بنابر اعلام بانک مرکزی در اسفند ماه سال گذشته ۶ هزار ۱۷۹ معامله در تهران انجام شده است.


تداوم رکود بازار مسکن در سال ۱۴۰۳


«کیانوش گودرزی» رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون علت کاهش معاملات مسکن در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: بازار مسکن در سال گذشته شرایط کاملا رکودی را تجریه کرد و به نظر می‌رسد که این وضعیت در سال جدید هم ادامه پیدا کرده باشد.


رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران همچنین درباره کاهش تعداد معاملات مسکن تهران در فروردین هم گفت: ما در این ماه با تعطیلات نوروزی و همچنین ایام ماه مبارک رمضان مواجه بودیم؛ لذا، این دو اتفاق مهم در بازار مسکن فروردین ماه به ویژه در بخش معاملات این ماه اثرگذاری قابل توجه‌ای داشته‌اند.


وی تصریح کرد: میانگین قیمت خرید هر متر مربع در فروردین ماه نسبت به ماه قبل خود افزایش بسیار اندکی داشته است، اما تعداد معاملات در این ماه نسبت به اسفند سال ۱۴۰۲ کاهش چشمگیری داشته است که بیشتر متاثر از رکودی است که از سال قبل بر بازار مسکن حکمفرما شده است.


گودرزی همچنین درباره معاملات صورت گرفته در فروردین ماه سال جاری هم گفت: بازار مسکن همچنان در رکود به سر می‌برد؛ لذا به واسطه این موضوع، معامله جدی در آن صورت نمی‌گیرد. اکثر معاملات انجام عمدتاً از سوی افرادی صورت گرفته که یا خانه اولی بودند و یا اینکه خانه‌ای داشتند، اما در سال جدید تصمیم گرفتند که آن را به تبدیل به احسن کنند.



پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار مسکن ، قیمت مسکن ، معاملات مسکن ، بازار مسکن تهران ، بانک مرکزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TAM

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۰ هزار خانه خالی در شهرهای جدید
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • شهرهای جدید دیگر بهشت محتکران نخواهد بود
  • توقف بازار مسکن در فروردین
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • مالیات و کاهش قیمت طلا علت اعتصاب زرگران اردبیلی
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن