Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کارشناس اقتصاد مسکن با تأکيد بر شوک مثبت ورود خانه‌هاي خالي به بازار گفت:‌ تا زماني که سامانه اطلاعاتي بازار مسکن ايجاد نشود، هيچ کنترلي بر سوداگري نخواهيم داشت.
به گزارش خبرگزاري آريا، افشين پروين‌پور با اشاره به اين که سازوکار مشخص شناسايي خانه‌هاي خالي در کشور وجود ندارد، اظهار کرد: اين خانه‌ها بايد با نرخ مؤثري شناسايي شده تا زيرساخت‌هاي دريافت ماليات از آنها فراهم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: با اخذ ماليات، مالکان خانه‌هاي خالي از سکنه که به‌دليل سوداگري آنها را وارد بازار نمي‌کنند مجبور مي‌شوند اين قبيل واحدهاي مسکوني را به بازار عرضه کنند.
وي تأکيد کرد: در شرايط سخت اقتصادي کنوني که قيمت‌ها در بازار مسکن بالاست بايد سامانه اطلاعاتي را در اين بخش تشکيل دهيم؛ تا زماني که اين کار را انجام ندهيم هيچ کنترلي بر سوداگري نخواهيم داشت.
کارشناس اقتصاد مسکن يادآور شد: بر اساس قانون وزارت راه و شهرسازي بايد سال 94 سامانه املاک و اسکان را راه‌اندازي مي‌کرد، اما سازمان ملي زمين و مسکن در آن زمان اين کار را انجام نداد تا امروز ابزاري براي شناسايي خانه‌هاي خالي در اختيار نداشته باشيم.
پروين‌پور پيش‌تر نيز با بيان اين‌که "مطابق آمار مرکز آمار ايران هم‌اکنون 2.6 ميليون واحد مسکوني خالي در کشور داريم که از اين تعداد واحد مسکوني بيش از 500 هزار واحد در تهران قرار دارد"، گفته بود: خانه‌هاي خالي ظرفيت بزرگي در کشور به‌شمار مي‌رود که معطل مانده و بايد هرچه سريع‌تر به چرخه مصرف وارد شود. اين واحدهاي مسکوني ثروت ملي هستند و عقلاني و اصلاً درست نيست ظرفيت عظيم اين‌چنيني بلااستفاده بماند.
کارشناس اقتصاد مسکن با تصريح به اين‌که اين ظرفيت در کشور قابل جايگزيني نيست، افزود: نبايد دولت اجازه دهد مثلاً فردي 50 دستگاه واحد مسکوني داشته باشد و آنها را خالي نگه دارد تا بعداً با قيمت‌هاي بالا به‌فروش برساند.
پروين‌پور با ابراز اين‌که بحث خانه‌هاي خالي بايد از چرخه انحصار خارج شود، گفت: در دنيا با ابزار ماليات بر خانه‌هاي خالي اجازه نمي‌دهند واحد مسکوني خالي بماند؛‌ زمين متعلق به همه است و نمي‌توانيم و نبايد اجازه داد در اين بخش انحصار به‌وجود آيد.
وي با اشاره به اين‌که ارزش خانه‌هاي خالي در تهران بيش از 400 هزار ميليارد تومان برآورد شده است، اظهار کرد: چنانچه خانه‌هاي خالي با يک نرخ مؤثر شناسايي و از آنها ماليات دريافت شود به‌طور قطع قيمت مسکن 50 درصد کاهش خواهد يافت.
به گزارش تسنيم، عباس آخوندي وزير مستعفي راه و شهرسازي دو سال پس از الزام قانوني براي راه‌اندازي سامانه ملي املاک و اسکان در نامه‌اي خطاب به مديرعامل وقت سازمان ملي زمين و مسکن با اشاره به تکليف قانوني وزارت راه و شهرسازي بر اساس قانون اصلاح قانون ماليات‌هاي مستقيم مأموريت راه‌اندازي سامانه ملي املاک و اسکان کشور را با توجه به اهميت آن ابلاغ کرد.
در بخشي از اين نامه به عظيميان تأکيد شده است: «با توجه به اهميت و حساسيت سامانه مذکور و قابل اتکا در زمينه املاک و نحوه تصرف آنها در کشور از يک سو و همچنين انجام وظيفه قانوني محوله به اين وزارت ضرورت دارد با تجهيز همه امکانات آن سازمان نسبت به توليد سامانه مذکور در اسرع وقت اقدام گردد».
وزير سابق راه و شهرسازي در اين نامه ايجاد بانک اطلاعاتي به‌روز و قابل اتکاء از اطلاعات پالايش‌شده در حوزه مسکن و ساختمان حاوي "اطلاعات و مشخصات تمام املاک و واحدهاي مسکوني و تجاري"، اطلاعات و مشخصات مالکان، ساکنان و کاربران انواع املاک و واحدها و اطلاعات انواع نقل و انتقال املاک و مستغلات" را مورد تأکيد قرار داده بود.
اما عظيميان وقتي سازمان ملي زمين و مسکن را به‌دليل بازنشستگي ترک کرد که هيچ خبري از راه‌اندازي سامانه ملي املاک و اسکان نبود. در دوره وزارت اسلامي نيز به‌دليل مشخص نبودن متولي، راه‌اندازي سامانه مذکور در بلاتکليفي به‌سر مي‌برد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۹۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، به فصل اسباب‌کشی و از سرگیری دغدغه اجاره‌نشینان نزدیک می‌شویم. هموطنانی که وقتی به پایان قرارداد اجاره‌شان نزدیک می‌شوند، اضطراب‌شان بالا می‌رود که «صاحب‌خانه قرار است چقدر به مبلغ رهن و اجاره اضافه کند؟»، «اجازه می‌دهد تمدید کنیم یا باید همزمان با امتحانات پایان سال بچه‌ها بگردیم دنبال خانه؟» و...

این میان نقش میانجیگرانه مشاوران املاک برای کاهش رنج و نگرانی مستأجران بسیار مؤثر است. مثل آقای «مژده‌ای» مشاور املاک تهرانی که این نوشته را روی دیوار مغازه‌اش نصب کرده و از صاحب‌خانه‌ها خواسته انتقام تورم و کاهش ارزش ریال را از مستأجرشان نگیرند و با آنها مهربان‌تر باشند.

بیشتر بخوانید: توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید پزشکی که حواسش به جیب بیماران است | عکس کد خبر 850184 برچسب‌ها نیکوکاری خبر مهم مسکن اجاره مسکن

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳۰ هزار خانه خالی در شهرهای جدید
  • بازندگان اصلی مالیات بر عایدی سرمایه
  • پیام جالب یک مستاجر به صاحب خانه اش | چرا فکر می‌کنی مقصر همه مشکلات اقتصادی‌ات من هستم؟ | ببینید
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • دلالان نقره داغ شدند؛ ابلاغ قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • دلالان نقره داغ شدند؛ تعیین قانون قیمت‌گذاری در بازار مسکن
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد