Web Analytics Made Easy - Statcounter

افشین پروین‌پور، با تاکید بر ضعف مدل طرح ملی مسکن گفت: مدل این طرح متعلق به مسکن مهر است اما دولت آن را خراب کرد و تحت عنوان مسکن ملی به مردم تحویل داد.

افشین پروین‌پور، کارشناس مسکن و رئیس مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت، در گفتگو با خبرنگار حوزه مسکن و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، به تشریح وضعیت نیاز مردم و کشور به مسکن پرداخت و گفت: دولت وظیفه دارد، مسکن مورد نیاز مردم و کشور را تأمین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مردم را از حیث درآمدی به سه رده تقسیم‌بندی کنیم، شامل کم‌درآمد، متوسط و پردرآمد خواهند بود. پردرآمدها احتیاجی به کمک دولت برای تأمین مسکن ندارند و معطل دولت و برنامه‌هایش نیز نمی‌مانند. اما کم‌درآمدها و متوسط‌ها کسانی هستند که احتیاج به کمک دولت دارند. دولت باید ورود کرده و به آن‌ها برای تامین مسکن کمک کند، به این دلیل که مسکن کالای گرانی است و همه افراد نیز به آن احتیاج دارند. زمانی که مسکن گران باشد، همه افراد نمی‌توانند با درآمد خودشان آن را تهیه کنند و دولت باید ورود کند.

تا 10 سال آینده، سالانه به 2 میلیون مسکن نیاز داریم

پروین‌پور ادامه داد: کشور عقب‌ماندگی زیادی در تأمین مسکن دارد. بنابراین برآورد ما این است که تا 10 سال آینده باید سالی 2 میلیون مسکن بسازیم. البته این نکته که تأمین مسکن وظیفه دولت است، با این که دولت باید ساخت و ساز انجام دهد، متفاوت است. دولت و بخش خصوصی باید درکنار هم به این حوزه ورود کنند، زیرا بخش خصوصی به تنهایی توانایی تامین مسکن را ندارد و از طرفی دولت بهتر از بخش خصوصی از عهده تامین مسکن بر می‌آید. اگر سالی 2 میلیون مسکن نیز تا 10 سال آینده ساخته شود، شاید با وجود رشد مثبت جمعیت و فرسوده بودن بخشی از بافت شهری، نیاز کشور به تمامی رفع نشود.

وی با بیان این نکته که خانه‌های خالی از سکنه، بخشی از مشکلات کشور در حوزه مسکن را به خود اختصاص داده اند، اظهار داشت: طبق آخرین آمارها، در تهران حدود 500 هزار مسکن و در کل کشور حدود 2 میلیون و 500 هزار خانه خالی است. هیچ شخصی اجازه ندارد، خانه‌ای را بسازد و خالی نگه دارد تا در آینده با افزایش قیمت بفروشد. دولت در این نقطه نیز باید ورود کرده و اجازه ندهد چنین اتفاقی بیفتد. راهکار این موضوع استفاده از ابزارهای مالیاتی است.

مالیات بر خانه‌های خالی، راه حل بخشی از مشکلات مسکن

این کارشناس مسکن، مالیات بر خانه‌های خالی را راهکار برون رفت از معضل امروز مسکن در ایران دانست و تصریح کرد: مالیات بر خانه‌های خالی می‌تواند، احتکار مسکن را از سودآوری خارج کند. این مالیات به صورت روزانه و ماهانه گرفته می‌شود. اگر خانه خالی باشد، در طول زمان کنتور می‌اندازد. این کارکرد مالیات است. بخشی از تأمین مسکن هم باید از این طریق انجام شود. این عرضه باعث کاهش قیمت می‌شود.

وی در ادامه افزود: برای مثال اگر شخصی 10 هزار خانه داشته باشد، انواع مالیات‌ها کاری می‌کند که احتکار مسکن صرفه اقتصادی خود را از دست بدهد. اصولاً هر کسی باید یک واحد مسکن برای سکونت خود و خانواده‌اش داشته باشد. نمی‌توان اجازه داد، تمام نقدینگی اشخاص وارد حوزه مسکن شود، زیرا مسکن برای سایرین باقی‌نمی‌ماند. زمین را نمی‌توان تولید کرد و بر روی آن مسکن ساخت. اندازه زمین ثابت است و باید میان همه توزیع گردد. بخشی از فرآیند تأمین مسکن این است که عدالت در توزیع مسکن برقرار شود. بخش خصوصی نمی‌تواند این کار را انجام دهد و حاکمیت باید به مسئله ورود کند.

بیشتر بخوانید: مالیات بر خانه‌های خالی سال ۹۹ اجرا می‌شود

لزوم راه اندازی سامانه اطلاعاتی توسط دولت

پروین‌پور، بار دیگر بر اهمیت ورود دولت به حوزه مسکن تاکید کرد و گفت: برای ساخت مسکن، دولت باید در اموری مانند تأمین زمین، اعطای زمین رایگان یا حتی تامین سیمان و فولاد ارزان‌ قیمت ورود پیدا کند تا بخش خصوصی ساخت و ساز را انجام دهد. دولت باید سامانه اطلاعاتی تشکیل داده و از آن طریق بر بخش مسکن اشراف داشته باشد. برای مثال این سوال‌ها که «چه تعداد مسکن، خانوار و معامله در کشور وجود دارد؟ خانه‌ها متعلق به چه کسانی است؟ و چه افرادی بیش از الگوی مصرف، خانه دارند؟» مقدمه‌ی اخذ مالیات خانه‌های خالی است. ابتدا باید این آمارها در سامانه اطلاعاتی دولت شفاف شود.

مسکن مهر بهتر است یا مسکن ملی؟

وی در پاسخ به این سوال که طرح مسکن مهر با مسکن ملی چه تفاوتی دارد، گفت: مدل هر دو طرح یکسان است اما تفاوت‌های مهمی دارند. اول آنکه سود تسهیلات مسکن مهر بسیار اندک بود اما سود تسهیلات مسکن ملی بسیار گزاف است. پرداخت این مبالغ از عهده بسیاری از افراد خارج است. شنیده می‌شود، بعضی اقساط طرح مسکن ملی ماهانه بیش از 1 میلیون و 300 هزار تومان است. در این طرح علاوه بر سود سنگین وام، متقاضی را ملزم به پرداخت 40 درصد هزینه ساخت در ابتدای پروژه می‌کند. گذشته از اقشار کم‌درآمد، اقشار متوسط نیز بعضا توان پرداخت چنین مبالغی را ندارند.

رئیس مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت، ادامه داد: در مسکن مهر، زمین و هزینه ساخت رایگان و تنها پرداخت سایر هزینه‌ها بر عهده متقاضی دریافت مسکن بود. در طرح مسکن ملی خانه که ساخته شد، سپس قیمت‌گذاری می‌شود. یعنی طرح با قیمت تمام شده به دست متقاضی نمی‌رسد، بلکه با نرخ بازار به فروش می‌رسد.

وی با عقب‌گرد دانستن طرح مسکن ملی نسبت به مسکن مهر، تاکید کرد: مدل این طرح متعلق به مسکن مهر است اما دولت همان مدل را خراب کرد و به مردم تحویل داد. مسکن مهر با این ایده پیش رفت که مسکن با کمترین هزینه به دست متقاضی برسد اما مسکن ملی با قیمت بازار عرضه می‌شود و این هنر نیست. ضمن اینکه تعداد این مسکن‌ها اصلاً با نیاز کشور به مسکن مطابقت ندارد. ما به سالی 2 میلیون مسکن نیاز داریم، ولی در این طرح تنها سالانه 200 هزار مسکن به دست مردم می‌رسد، آن هم در صورتی که همین وعده نیز عملیاتی شود. در طرح مسکن مهر تعداد مسکن‌های ساخته شده به تعداد متقاضیان بستگی داشت و هرچه متقاضی بیشتر بود، مسکن بیشتری ساخته می‌شد.

بیشتر بخوانید: ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در ۵ استان آغاز شد

نه مسکن مهر به دست مردم رسید، نه مسکن ملی

پروین‌پور، با تایید این نکته که تنها 40 تا 50 درصد از مسکن مهر در اختیار نیازمندان حقیقی قرار گرفت و بقیه به عنوان مسکن دوم و سوم استفاده شد، گفت: دلیل این مشکل نداشتن همان سامانه اطلاعاتی مسکن است. زمانی که سامانه اطلاعاتی نداریم، نمی‌دانیم چه کسی خانه دارد و چه کسی خانه ندارد. قاعدتاً مسکن مهر باید برای کسانی ساخته می‌شد که خانه ندارند یا مستاجر هستند ولی چون پایگاه داده وجود ندارد، کسانی ثبت‌نام کردند که خانه داشتند. از طرفی مسکن ملی نیز به علت هزینه‌های گزاف، به دست اقشار کم درآمد و مستضعفان نمی‌رسد.

وی به عملکرد ضعیف دولت در قبال مسکن مهر اشاره کرد و گفت: کار بدتری که دولت فعلی کرد، آزاد کردن خرید و فروش مسکن مهر بود. این کار باعث شد، مسکن‌ها در پردیس که آب و هوای بهتری داشت و قیمت آن هم پایین بود، به عنوان مسکن دوم و سوم استفاده شود.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: مسکن مهر مسکن بازار مسکن مالیات بر خانه های خالی مسکن ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۳۸۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد

«دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نشستی خصوصی، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری این کشور را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

به گزارش مشرق، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در یک نشست خصوصی و پشت درهای بسته در اقاماتگاه خود در فلوریدا، دولت جو بایدن را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

وی این مقایسه را در میانه اظهاراتش در خصوص پرونده های حقوقی علیه خود مطرح کرد و ضمن حمله به دادستان های این پرونده‌ها گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می کنند و این تنها چیزی است که آنها دارند. این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می شوند».

ترامپ سپس با بیان اینکه بایدن بدترین رئیس‌جمهوری تاریخ کشورمان است، افزود: «زمانی که متهم شدم، گفتم خوب، حالا زمان مبارزه است. او [بایدن] به شدت ناتوان و متقلب است. مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر گرفته است. او یک کلاهبردار است.»

وی همچنین جک اسمیت بازرس ویژه‌ای که دو پرونده فدرال علیه ترامپ را در دست دارد، «قاتل شرور» و «دیوانه» خواند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • متقاضیان خانه بخوانند / مسکن کارگری به کجا رسید؟
  • جوهره و جنس اولیه «مشارکت» در نظام مردم‌سالاری دینی
  • خبر خوب به متقاضیان خانه؛ مسکن کارگری در راه است؟
  • موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: موشک جواب موشک است/ از قیمت کالاها و وضعیت سفره مردم مطلع هستم
  • رئیسی: انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای نداریم/ موشک جواب موشک است
  • رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | هیچوقت میز مذاکره را ترک نکردیم اما... | موشک جواب موشک است | از وضعیت سفره مردم مطلعم
  • رئیسی: از قیمت کالاها مطلع هستم /موشک جواب موشک است/عضو گروه و حزبی نیستم /ابربدهکاران بانکی که پچ‌پچ جلسات و محافل بود را علنی کردیم
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد