Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:17:38 GMT

اجازه ورود به زمین های دانشگاه را برای مسکن ملی ندهید

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۴۴۴۹۹

اجازه ورود به زمین های دانشگاه را برای مسکن ملی ندهید

ایسنا/کرمان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مسئولان استان کرمان درخواست کرد تا اجازه ورود به زمین های دانشگاه را برای مسکن ملی ندهند تا دانشگاه برای نسل های آینده حفظ شود.

محمد زلفی گل امروز چهارم شهریورماه در دیدار با حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان کرمان و امام جمعه کرمان از استثنابودن استان کرمان به دلیل شهدای که جزو شخصیت های فرا ملی هستند سخن گفت و افزود: شهید حاج قاسم سلیمانی دنیای استکبار را به چالش کشید و یک شخصیت جهانی پیدا کرد و از این لحاظ جایگاه و شأن ویژه ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته او، استان کرمان از منظر علمی دارای ۱۰۰ مرکز آموزشی است و از لحاظ جایگاه مدیریتی استاندار کرمان یکی از شخصیت های دانشگاهی و فرهیخته و نمایندگان نیز جزو شخصیت های ملی هستند که موقعیت استثنایی را  در کشور برای کرمان می توانند رقم بزنند و همه شرایط دست به دست هم دادند تا کرمان یکی از استان های پرچمدار توسعه و سرمایه نظام اجتماعی باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دانشگاه ها، دانشجو در حد نیاز و خودکفایی تربیت کنند، اظهار کرد: کرمان مهد صنعت است و ارتباط دانشگاه با صنعت در استان کرمان می تواند الگویی برای سایر استان ها باشند و در استان یزد طبق مذاکرات صورت گرفته بین دانشگاه و صنایع، رشته های مورد نیاز به صنعت ارائه می شود تا دانشجو براساس نیاز بازار کار تربیت کنند.

به گفته او، باید مسکن برای اساتید تازه استخدام حدود ۸ تا ۱۰ سال تامین شود تا دغدغه مسکن را نداشته باشند همانند دانشگاه صنعتی اصفهان خانه های ویلایی برای اساتید تاسیس کرده و یک عضو هیئت علمی از اول تا زمان بازنشستگی از این خانه ها می تواند استفاده کند که امیدواریم در کرمان این مهم هم محقق شود تا افراد مستعدتری به کار گرفته شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از مسئولان استان کرمان درخواست کرد تا اجازه ورود به زمین های دانشگاه را برای مسکن ملی ندهند تا دانشگاه برای نسل های آینده حفظ شود.

او با اشاره به اینکه در یک بند از  قانون جهش تولید دانش بنیان آمده است که هزینه کردن در دانشگاه ها به منزله مالیات تلقی می شود گفت: دانشگاه ها می توانند از این ظرفیت نهایت استفاده را داشته باشند.

زلفی گل بر لزوم ارتباط صنعت و دانشگاه تاکید کرد و گفت: در آئین های وزارت علوم برای بخش ارتباط بین  صنعت و دانشگاه امتیازات ویژگی و جامع الاطراف برای همه رشته ها دیده شده است.

او در ادامه از پارک علم و فناوری سخن به میان آورد و اظهار کرد: ایجاد پارک‌های علم و فناوری از راه‌های افزایش درآمدهای دانشگاه‌ها است و در خصوص ایجاد دومین پارک علم و فناوری کرمان باید زمینی به وسعت ۱۰۰ هکتار واگذار و سند تک برگ آن اخذ شود تا مجوز ایجاد آن صادر شود.

زلفی گل ادامه داد: دانشگاه و پارک‌های علم و فناوری دارای ارزش نمادین هستند و تهیه سند تک برگ به‌منظور جلوگیری از مشکلات بعدی برای فضاهای تعیین شده، نیاز است.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این دیدار در رابطه با واگذاری زمین برای  پارک علم و فناوری گفت: در مقیاس های بزرگ باید زمین  با سند تک برگ از دولت بگیریم و قرارداد واگذاری پس از اجرای طرح انجام می‌شود و در حال حاضر قرارداد واگذاری ۲۰ هکتار برای پارک گرفته شده است.

فداکار بیان کرد: نشست روسای مراکز آموزش عالی استان کرمان با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری فرصتی است تا مشکلات و مسائل مراکز آموزش استان کرمان را مطرح کنند.

او افزود: دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشگاه مادر استان کرمان نیازمند توجه است و اگر  به این مرکز آموزشی کمک شود بار لطمه را از استان و کشور بر می دارد.

فداکار تصریح کرد: بودجه دانشگاه های شهرستان ها از جمله رفسنجان و جیرفت کم است و امیدواریم در بودجه امسال کمک بیشتری شود تا وضعیت مالی آن‌ها بهتر شود.

نماینده ولی فقیه در استان کرمان در این دیدار نیز گفت: وزارت علوم بازنگری منطقی در زمینه  ترفیع ها، تبدیل وضعیت ها و پردیس های دانشگاهی داشته باشد.

حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی به تامین مسکن اساتید دانشگاهی تاکید کرد و گفت: کرمان، شهر شهید سلیمانی و پایگاه مقاومت است و دستور پژوهشکده جهان اسلام با محوریت پایگاه مقاومت در استان کرمان داده شود.

او بیان کرد: به صنعت و دانشگاه ها که توجه ویژه شود و در کرمان بسترهای این مهم در حوزه صنعت فراهم است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی پارک علم و فناوری طرح مسکن ملی تحقیقات و فناوری استان کرمان علم و فناوری دانشگاه ها وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۴۴۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید

ماهرخ ابراهیم‌پور: مراسم نکوداشت دکتر اصغر دادبه، استاد بازنشسته‌ی دانشگاه علامه و حافظ‌شناس نامی دوشنبه ۱۷ اردیبهشت در خانه‌ی اندیشمندان و علوم انسانی برگزار شد.

اصغر دادبه در ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در شهر یزد در خانواده‌ای ادب‌پرور به دنیا آمد. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی به تهران آمد و بعد از دریافت دیپلم، در دانشگاه تهران در رشته‌ی الهیات مشغول به تحصیل شد. او کارشناسی ارشد و دکتری خود را هم در همین رشته ادامه داد. دادبه در زمان تحصیل از محضر استادان بنامی چون امیرحسن یزدگردی، مهدی حمیدی شیرازی، احمد مهدوی دامغانی و امیرحسین آریانپور بهره برد. او پس از پایان تحصیل در دانشگاه‌های تهران به تدریس پرداخت. از جمله تدریس فلسفه‌ی اسلامی و ادبیات عرفانی در دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، هم‌چنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده‌ی علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال.

تحصیل‌کردگان قادر نیستند اشعار فارسی را درست بخوانند!

اصغر دادبه طی سخنانی در مراسم نکوداشت خود گفت: امروز تحصیل‌کردگان ادبیات قادر نیستند به‌درستی اشعار فارسی را بخوانند و به‌درستی شعر بسرایند. در حالی که آن‌ها درس این رشته را در دانشگاه خوانده‌اند. متاسفانه در خانواده‌ها اصرار بر این است که همه‌ی بچه‌ها پزشک و مهندس شوند و آن‌ که از همه‌ی رشته‌ها رانده و مانده به ادبیات می‌آید که معلوم است از او چه هنری خواهد تراوید!

او افزود: همه‌ی این مهندسان و پزشکان هم به فرنگ می‌روند و آن موقع فرنگی به خودش می‌گوید ما که به اندازه‌ی کافی پزشک و مهندس از جهان سوم داریم که خدمت ما را می‌کنند پس خودمان مدیریت بخوانیم و آن‌ها را مدیریت کنیم. در حالی که من کوره‌دهات یزد و کاشان را به صد سفر فرنگ ترجیح می‌دهم و آن‌چه در فرهنگ و ادبیات این مرز و بوم است با هیچ چیز عوض نمی‌کنم. همان کوره‌دهاتی که حالا سعی می‌کنند همه‌ی شکل و شمایلش را فرنگی کنند و خانه‌ی بتنی بسازند و جالب این‌که وقتی بحرانی پیش می‌آید و ناگه زلزله درمی‌گیرد همان خانه‌ی بتونی فرو می‌ریزد و خانه‌ی گلی بر جای خودش می‌ماند!

این استاد برجسته‌ی ادبیات اظهار کرد: زمانی که در موسسه‌ی ایران‌شناسی از ورودی‌های دکتری مصاحبه می‌گرفتیم آن که از رشته‌ی دیگری آمده بود هم شعر می‌دانست هم نثر و هم... اما آن‌ که فارغ‌التحصیل ادبیات بود، دریغ که چند بیت شعر نمی‌توانست به‌درستی بخواند! این شیوه‌ی انتخاب رشته که همه‌ی گل‌درشت‌ها به رشته‌های ریاضی و تجربی بروند و وامانده‌ها به ادبیات روی بیاورند به گنجینه‌ی فرهنگ ما ضربه می‌زند. فکر نکنید همه چیز در تکنولوژی خلاصه می‌شود، چه تمدن‌هایی که فرو ریختند و اثری از آن‌ها نمانده است اما اگر ایرانی تا به امروز برجای مانده به لطف فردوسی، سعدی، حافظ و نظامی و... است.

اصغر دادبه گفت: اگر امروز در مقر سازمان ملل شعر سعدی می‌درخشد، فکر می‌کنید اگر مشابه آن را داشتند، جای‌گزین نمی‌کردند؟ این شعر بیانگر فرهنگ ایرانی است و یک ایران‌دوست باعث شد که این شعر تا سازمان ملل برود. حالا امروز ما هر روز از فرهنگ خود دور و دوتر می‌شویم. دانشجویان ما جز معدودی بوستان و گلستان سعدی را که شیرازه‌ی فرهنگ ما در آن‌ها نقش بسته است حتی ورق نمی‌زنند. در خانواده‌ها از آداب ایرانی خبری نیست.

او ادامه داد: شما را قسم می‌دهم که هر روز برای کودک خود دو بیت از ابیات بوستان بخوانید یا دو جمله از گلستان، به‌راحتی در حافظه‌شان جا می‌گیرد. می‌دانید من شیفته‌ی حافظم و همه‌ی عمر را در حافظ‌شناسی گذراندم، اگر حافظ نبود، سعدی بود، اما اگر سعدی نبود، حافظ هم نبود. حالا فهمیدید چرا در این صد سال این همه حمله به سعدی شد! با سعدی این ادبیات غنی در ذهن کودکان‌مان نهادینه می‌شود و در آینده این فرهنگ کلنگی نمی‌شود و در درون هر ایرانی زنده می‌ماند. من به خاطر دارم پدرم که تحصیلات آن‌چنانی نداشت، در هر حرفش یک ضرب‌المثل بود، همان ضرب‌المثل‌هایی که از آن به عنوان خرد ایرانی یاد می‌شود و امروز کمتر کسی ضرب‌المثل‌های اصیل ایرانی را به خاطر دارد.

این استاد بازنشسته‌ی ادبیات دانشگاه علامه عنوان کرد: امروز در بعضی از شبکه‌های تلویزیون افرادی شعر می‌خوانند که وقتی کلمه پس و پیش و وزن مختل می‌شود، خودشان متوجه نمی‌شوند. حال آن‌که مردم بی‌سواد قدیم اگر کلمه یک میلی‌متر جابه‌جا می‌شد، وزن را تشخیص می‌دادند. لذا آثار فرهنگی در یک کلام «علم آدمیت است و جوانمردی و ادب» مهم است که ما چنین گوهری را فراموش می‌کنیم.

اصغر دادبه در بخش پایان سخنانش با اشاره به دوست داشتن ایران گفت: در هیچ دوره‌ای هیچ‌یک از بزرگان ایران را از یاد نبردند؛ چنان‌که استاد محمد اسلامی ندوشن. مسئله‌ای که در تاریخ جریان داشت و نگرانی از فراموش شدن امری است که نیاکان ما همواره در تاریخ به آن توجه داشتند. لذا به مزخرفاتی که امروز می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید. چون اگر فردی کمی سواد داشته باشند می‌دانند که در دوره‌ی فردوسی و نظامی با واژه‌ی «ایران» به میهن مهر می‌ورزیدند، اما در دوره‌ی‌ بعد به دلیل تحولات سیاسی و اجتماعی چنان که حماسه‌ی بیرونی تبدیل به حماسه‌ی درونی شد، اشاره به ایران از طرق دیگر صورت گرفت؛ یعنی «زبان ملی»، «تاریخ» و «اساطیر و حکمت ملی ایران». من از این سه ضلع به عنوان ارکان هویت ملی یاد کرده‌ام.

او ادامه داد: حافظ لفظ ایران را به کار نبرده است، اما می‌سراید « کِی بود در زمانه وفا؟ جامِ مِی بیار/ تا من حکایتِ جم و کاووسِ کِی کنم» یا «که آگه است که کاوس و کی کجا رفتند/ که واقف است که چون رفت تختِ جم بر باد» پس این حس چه می‌شود؟! کل حکمتی که حافظ به کار گرفته، باعث شده که اشاره به میهن از طریق دو ضلع دیگر هویت ملی صورت گیرد.

۲۵۹۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904192

دیگر خبرها

  • مزخرفاتی که می‌گویند چرا در دیوان حافظ نام ایران نیست، بها ندهید/ قسم‌تان می‌دهم هر روز برای کودک خود دو بیت از «بوستان» بخوانید
  • تعداد ۳۷ هزار نفر در جنوب کرمان واجد شرایط مسکن ملی شناخته شدند
  • واگذاری بیش از یک هزار قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم‌
  • واگذاری هزار قطعه زمین در بم
  • واگذاری ۲ هزار و ۶۱۰ زمین در ۱۴ شهر جنوب کرمان
  • ۱۰۴۵ قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن در بم واگذار شد
  • ۶۰هزار نفر واجد شرایط نهایی طرح نهضت ملی مسکن در کرمان
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • طهرانچی: معماران دانشگاه آزاداسلامی پروژه مسکن دانشگاه را طراحی می‌کنند
  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست